Categoriearchief: Geen categorie

Baby’s en Kinderen 1-4 jaar

Het eerste gesprek voeren we (bij jonge kinderen) meestal met een, of beide ouders/verzorgers. Het kind mag hierbij aanwezig zijn, het kan dan spelen met het aanwezige speelgoed in de spreekkamer. Uiteraard zal het kind indien nodig ook gewogen en gemeten worden. Wij beschikken ook over een babyweegschaal en lengtemeter.

Soms bespreken we vooraf dat het prettiger is voor het kind om niet bij het (eerste) gesprek aanwezig te zijn, afhankelijk van jullie situatie. Hou er rekening mee dat het eerste gesprek ca. 1 uur duurt. Twijfel je of het nodig is je zoon/dochter mee te nemen naar de eerste afspraak? Geef dit bij ons aan, dan kunnen we samen kijken wat verstandig is. Indien het mogelijk is proberen wij het kind zoveel mogelijk bij het gesprek te betrekken.

 • Ondergewicht
 • Afbuigende groeicurve of groeiachterstand
 • Kritische of kleine eters
 • Ongewenste gewichtstoename/overgewicht
 • Eetproblemen bij jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand
 • Voedselovergevoeligheid en allergie (Bijv. koemelkallergie bij zuigelingen)
 • Darmproblemen en buikpijnklachten (zoals peuterdiarree, obstipatie)
 • Voedingsadvies (preventie)

Vergoeding

Dieetadvies wordt vergoed uit de basiszorg tot 180 minuten (3 uur, ca. 4-5 afspraken). Het eigen risico wordt voor kinderen niet aangesproken. Sommige zorgverzekeringen vergoeden extra dieetzorg vanuit het aanvullende pakket.

Verwijzing: Er is geen verwijzing meer nodig van de (huis) arts om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar.

In eerste instantie wordt bij dieetadvies gebruikgemaakt van de vergoeding vanuit de basisverzekering. Onderstaande tarieven zijn van toepassing als het kind meer afspraken heeft dan de zorgverzekeraar vergoed.

Tarieven regulier (indien vergoeding op is)

 • Vervolgconsult: € 39,50
 • Weegconsult: € 22,50

Tarieven ‘op reis met Hap en Snap’

 • Vervolgconsult: € 41,50
 • Weegconsult: € 22,50

De tijd die een afspraak in beslag neemt is over het algemeen als volgt:

 • 1e afspraak (intake): 60 minuten spreekuur + 15-30 minuten voedingsadvies
 •  2e afspraak: 30 minuten spreekuur + 0-15 minuten voedingsadvies
 • Vervolgconsult: 30 minuten spreekuur

Niet nakomen afspraak
Als u niet aanwezig kunt zijn op de gemaakte afspraak kunt u deze 24 uur van te voren kosteloos afzeggen. Is de afspraak niet (op tijd) afgezegd dan worden de kosten van de afspraak in rekening gebracht. Deze kosten kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Jongeren 12-18 jaar

Jong volwassen met tomaten voor ogen

Huiswerk maken, leuke dingen doen met vrienden en sporten zijn waarschijnlijk dingen waar jij mee bezig bent. Naast al deze bezigheden heb je vragen rondom je voeding en/of leefstijl gekregen. De Kindereetcoach geeft je advies en begeleiding op maat voor eet- en leefstijl. Vragen rondom je voeding kunnen gaan over je groei, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met jou maken we aan de hand van je vragen een voedingsplan. Dit voedingsplan wordt aangepast op jouw persoonlijke situatie en is praktisch uitvoerbaar.

Als je een afspraak wilt maken kun je je via een e-mail aanmelden, of telefonisch/via whatsapp contact met Mirjam of Leony opnemen. Als je je via de e-mail hebt aangemeld zullen wij telefonisch contact met jou of je ouders opnemen. Via de telefoon vindt er een korte eerste intake plaats. Zoals wat de reden is van de afspraak, hoe oud je bent en wat ik voor je kan doen. Daarna zullen we een afspraak maken voor een intakegesprek.

Jongeren genieten van picknick

Werkwijze
De eerste keer dat je bij de kinderdiëtist komt hebben we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen we eerst kennis maken met elkaar. Ook ben ik erg benieuwd wat de reden is dat je een afspraak hebt gemaakt met mij en wat je van mij verwacht. Daarnaast zal ik je persoonlijke gegevens registreren en je een aantal vragen stellen over je dagelijkse leven. Natuurlijk komt ook het navragen van je voeding (eetpatroon) ter sprake.

Deze dingen vraag ik allemaal om je daarna een persoonlijk advies te kunnen geven wat geheel afgestemd is op jou en je bezigheden. Je zult worden gewogen en gemeten, als dat nodig is. We zullen samen bespreken wat de doelen zijn en hoe ik je daarin kan begeleiden. Uiteraard kun je tijdens het gesprek alle vragen stellen die in je opkomen. Dit geldt ook voor de volgende afspraken die we zullen hebben.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij ons terecht kunt voor advies en begeleiding.

 • Overgewicht (begeleidingstraject, gedrag/gezonde keuzes/hoe werkt je lichaam)
 • Ondergewicht (ook bij medicatiegebruik/ADHD/Autisme)
 • Kritisch/kieskeurig eetgedrag (ook bij Autisme/ARFID)
 • Advies vegetarische/veganistische voeding
 • Voedselovergevoeligheid, – allergieën en–intoleranties
 • Maag/darm klachten:
  Bijvoorbeeld: obstipatie, diarree, prikkelbaar darm syndroom)
 • Voedingsadviezen bij (wedstrijd)sport

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met ons. Dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.

Kinderen van 5-11 jaar

Je hebt het druk met naar school gaan, spelen en groeien. De afgelopen tijd zijn er vragen ontstaan rondom je voeding. Dan is het fijn voor jou en je ouders als de Kindereetcoach ondersteuning biedt. De Kindereetcoach geeft je advies en begeleiding op maat over eet- en leefstijl. Vragen rondom eet- en leefstijl kunnen gaan over je groeicurve, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met 1 van onze kinderdiëtisten maak je vervolgens een persoonlijke plan; gericht op jouw leven, uitvoerbaar en professioneel.

Werkwijze (5-11 jaar) – Hoe gaat een afspraak bij de diëtist in zijn werk?

De eerste keer dat je bij mij komt samen met een van je ouders hebben we een intakegesprek. Samen met je ouders gaan we kijken wat ik voor jou kan doen. Om dat te kunnen doen ga ik je eerst wat vragen stellen. Deze vragen gaan niet alleen over wat je eet, maar ook over op welke school je zit, of je broertjes en zusjes hebt en wat je allemaal leuk vindt om te doen. Ook ben ik erg nieuwsgierig of je weet wat een diëtist is en doet. Ik ga je niet alleen vragen stellen, ook ga ik je meten en wegen, als dit nodig is. Natuurlijk kun je altijd vragen stellen aan mij als je iets wilt weten. Waarschijnlijk kom je ongeveer 6 tot 8 keer bij mij op bezoek. Tijdens deze bezoeken zullen we bespreken hoe het met je gaat en kunnen jij en je ouders vragen aan mij stellen.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij mij terecht kan voor advies en begeleiding.

 • Gewichtstoename, overgewicht en obesitas (Methode Hap en Snap)
 • Ondergewicht
 • Afbuigende groeicurve of groeiachterstand
 • Kritische of kleine eters (Methode Kinderdieetcreatie)
 • Eetproblemen bij autisme en/of een ontwikkelingsachterstand (ARFID)
 • Voedselovergevoeligheid en allergie
 • Darmproblemen en buikpijn klachten (zoals pijnklachten en obstipatie)
 • Voedingsadvies (preventie)

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met ons. Dan kan er samen gekeken worden of we iets voor jullie kunnen betekenen

Wie zijn wij?

Wij zijn Mirjam van Delft & Leony Verheij, kinderdiëtisten bij De Kindereetcoach. In 2023 heeft Mirjam de praktijk, na al enige jaren te hebben samengewerkt, overgenomen van Guusje. Guusje zal op de achtergrond nog wel werkzaam blijven binnen de praktijk, maar draait zelf geen spreekuren meer. Het kan dus wel zijn dat jullie haar nog tegenkomen, per mail of via de telefoon.

Mirjam is werkzaam op de locaties in Leiden (lusthoflaan), Sassenheim en Nieuw Vennep. Leony kunnen jullie tegenkomen op de locatie Katwijk en Leiden (zowel Vondellaan als Lusthoflaan).

Beide zijn wij opgeleid als gespecialiseerd kinderdiëtist. Onderling verdelen wij ook ook nog verschillende specialisaties binnen de kinderdiëtetiek. Bij aanmelding zorgen we dat kinderen en ouders op de juiste plek terecht komen.

Stagiair Sanne stelt zich voor

Vanaf 14 september zal Sanne meelopen met de spreekuren van Guusje in zowel Katwijk als Leiden. Hieronder stelt ze zich alvast voor:

Hallo ik ben Sanne 20 jaar en zit nu in het derde jaar van de opleiding voeding en diëtetiek. In dit jaar mag ik weer stagelopen en dit ga ik doen bij de kindereetcoach! In dit bericht wil ik mij even kort voorstellen, ik kom uit Rijnsburg, hou van creatief bezig zijn en ben trotse zus van 3 zusjes en 3 broertjes. Ik heb zelf op korfbal gezeten en kijk graag nog eens een wedstrijd. Verder ga ik naar de kerk waar ik verschillende activiteiten met kinderen doe, dit vind ik erg leuk. Vanaf dinsdag 14 september ben ik in de praktijk te vinden. Ik zal eerst een beetje meekijken en later misschien zelf ook gesprekken voeren. Ik heb er super veel zin in en wie weet zie ik je wel binnenkort. 

Veel liefs,

Sanne Star

Stagiar Emrah

Van februari tot juli 2021 zal stagiair Emrah regelmatig te zien zijn tijdens de spreekuren. Hieronder stelt hij zich alvast voor:

Hallo,
mijn naam is Emrah, ik ben 33 jaar en woon in Leiden. Mijn vrienden noemen mij soms een duizendpoot die ervan houdt om mensen te coachen en hier is waarom…

Ik volg de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool, dit in deeltijdvorm. Naast mijn studie ben ik werkzaam als begeleider in de gehandicaptenzorg. De doelgroep waar ik mee werk zijn jong volwassenen
met een psychiatrische problematiek i.c.m. hun verstandelijke beperking.
Tot slot ben ik ook crossfit coach waar bij ik zowel volwassenen als
kinderen sportles geef. Je kan dus zeggen dat ik behoorlijk wat geduld en discipline moet hebben om dit in goede banen te lijden.

De aankomende tijd loop ik stage in de praktijk van Guusje en ga mij
vooral bezig houden met het opstellen van behandelplannen. Hierdoor hoop ik mezelf te kunnen ontwikkelen als professional waarbij ik proactief, effectief en constructief wil samen werken met de hulpvraag van de patiënt. Het lijkt me dan ook super leuk als ik kinderen kan helpen bij hun hulpvraag waarbij ik een steentje kan bijdragen naar een gezondere leefstijl.

Vroeger leerde ik van mijn moeder om alles te eten. Dit gebeurde soms
iets te vaak in volume waardoor ik vroeger overgewicht had. Ik ben zelf
aan de slag gegaan om mijn leefstijl te veranderen door gezonder te gaan
eten. Ik ben meer voedingsproducten gaan proeven in kleinere
hoeveelheden en tegelijkertijd ben ik meer gaan bewegen. Door deze
combinatie ben ik een hele boel kilo’s verloren en voel ik me fit. Terug
kijkend naar die periode had ik graag op eerdere leeftijd daar hulp bij
willen hebben zodat ik een gezondere start van mijn jeugd had kunnen
maken.

Ik ben zeer nieuwsgierig naar de komende stageperiode bij De Kindereetcoach en hoop jullie snel in de praktijk te zien.

Spreekuren & extra maatregelen

Wat fijn, vanaf maandag 11 mei mogen wij de deuren van onze praktijk weer openen. Wij zullen ons aan alle (hygiëne)maatregelen houden van het RIVM. Alle afspraken vinden vanaf nu dan ook weer plaats op de praktijk. Vind je het toch fijner om nog eventjes te (video)bellen? Geen enkel probleem, geef dit dan even aan, dan wordt je door Guusje of Mirjam gebeld op het tijdstip van de afspraak. 

Voor het face to face consult vragen we jullie je aan de volgende richtlijnen te houden:

 • Voor kinderen geldt, kom maximaal met 1 ouder
 • Kom niet te vroeg op de afspraak, wacht bij mooi weer evt. buiten tot het tijdstip van de afspraak 
 • Wij vragen jullie bij binnenkomst om de handen te desinfecteren 
 • Gebruik het toilet alleen in geval van nood
 • Houdt 1,5 meter afstand
 • Hoest en/of nies in je elleboog

Wij vragen jullie/je om contact met ons op te nemen, en NIET naar het spreekuur te komen indien: 

 • Er sprake is van een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)
 • Er de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) zijn geweest
 • Er  huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten zijn 
 • Of als er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld is geweest

Zowel een telefonische afspraak als de afspraak verzetten is dan mogelijk. Hopelijk tot gauw op het spreekuur!

Zwangerschapsverlof

Vanaf 25 november 2019 tot en met 30 maart 2020 wordt wegens zwangerschapsverlof van Guusje de praktijk waargenomen door collega’s Mirjam van Delft (op maandagmiddag en donderdagmiddag) en Ilse Boonders (op woensdagochtend- en middag).

Bij hen kun je terecht met met voedings- en dieetvragen op het gebied van kind & gezin, vragen over vergoeding & afspraken, of voor het inplannen van een intake- of vervolggesprek.

Mirjam van Delft

Praktijkvoorwaarden kinderdiëtistenpraktijk

Praktijkvoorwaarden De Kindereetcoach 

Algemene voorwaarden
1.    In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
Diëtist: De professional die voedingsvoorlichting en dieetadvisering levert en
volgens de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg bevoegd is de titel diëtist te voeren. De diëtist is ingeschreven in het
Kwaliteitsregister voor Paramedici.
Cliënt: Natuurlijk persoon of diens wettelijke vertegenwoordiger die de diëtist consulteert.
Dieet: Voeding op medische indicatie.
Dieetadvisering: Advisering omtrent een dieet.
Voedingsadvies: Advies omtrent gezonde voeding zonder dat sprake is van een
medische indicatie
Consult: Mondeling dan wel schriftelijk, bevestigde afspraak waarin het dieet en/of voedingsadvies wordt verstrekt.
2.    De diëtist is vrij toegankelijk (zonder verwijsbrief). Echter, om voor vergoeding van de consulten in aanmerking te komen kán de zorgverzekeraar om een verwijzing van een arts vragen (zie de polisvoorwaarden uw zorgverzekeraar).
3.    De diëtist houdt de arts op de hoogte van het verloop van de behandeling, tenzij de cliënt daar bezwaar tegen heeft.

Afspraken
Voor het maken van afspraken kunt u van maandag tot en met donderdag tussen 9:00 en 18:00 bellen op telefoonnummer 06-33106028 of mailen naar: guusje@dekindereetcoach.nl  (m.u.v. schoolvakanties; gedurende vakanties is de praktijk beperkt bereikbaar of gesloten).

Verhindering
1.    Wanneer u een afspraak heeft gemaakt maar u bent onverhoopt verhinderd, dan dient u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of per e-mail af te zeggen (weekenden en feestdagen niet meegerekend).
2.    Wanneer de afspraak niet of niet tijdig af is gezegd, kan de voor u gereserveerde tijd wel in rekening worden gebracht. Voor ziekte of bijzondere omstandigheden kan hierin een uitzondering worden gemaakt. Deze kosten kunnen niet bij de zorgverzekeraar worden teruggevraagd. U ontvangt zelf een factuur voor dit consult. 
3.    Indien u meerdere keren niet bij een afgesproken consult met de diëtist komt zonder afmelding, kan de diëtist de dieetbehandeling afsluiten. 

Behandeltijd en declaratie
1.    Dieetadvisering is opgenomen in de basisverzekering voor 3 behandeluren per kalenderjaar. Voor cliënten onder de 18 jaar wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. Voor cliënten boven de 18 jaar zal de dieetbehandeling ten koste gaan van het wettelijk vastgestelde eigen risico. De zorgverzekeraar verhaalt dit eigen risico op de cliënt.
2.    Zorgverzekeraars bieden eventueel extra behandeluren aan in de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polis of vraag na bij uw zorgverzekeraar of u een extra vergoeding voor dieetadvisering krijgt.
3.    Het consult dat door de diëtist in rekening wordt gebracht, bestaat uit directe en indirecte tijd. Directe tijd is de tijd die de cliënt in de spreekkamer van de diëtist heeft doorgebracht. Indirecte tijd is de tijd die de diëtist heeft besteed aan patiëntgebonden werkzaamheden, waarbij de cliënt niet aanwezig is. Denk hierbij aan registratie van gegevens, uitwerken van dieetbehandelplan en informeren van de verwijzer. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.
4.    De diëtist declareert in de meeste gevallen de kosten rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Wanneer dit niet mogelijk is, of wanneer de maximale vergoeding vanuit de zorgverzekering reeds zijn gebruikt, ontvangt de cliënt een factuur en dient deze zelf te betalen (zie tarieven). 

Betalingsvoorwaarden
1.    De door de diëtist aan een cliënt of diens wettelijke vertegenwoordiger gedeclareerde of gefactureerde bedragen voor honoraria, kosten en andere vergoedingen voortvloeiend uit de consultatie, dienen binnen 14 dagen na de datum vermeld op de factuur te worden voldaan.
2.    Indien de cliënt het verschuldigde bedrag niet binnen 14 dagen na de datum vermeld op de declaratie heeft voldaan, is de cliënt in verzuim, zonder dat daartoe een nadere ingebrekestelling is vereist.
3.   De diëtist is bij wanbetaling gerechtigd tot incasso van de vordering over te gaan of derden daarmee te belasten. Alle met de incasso van gedeclareerde bedragen gemoeide kosten komen ten laste van de cliënt. In het algemeen zal eerst een herinnering worden gestuurd. Bij een 2e betalingsherinnering zal de vordering worden verhoogd met € 5,00 administratiekosten, bij een 3e betalingsherinnering met € 10,00. 
5.    Tenzij het tegendeel wordt bewezen, zijn de administratieve gegevens van de diëtist bindend.

Tarieven
Intakegesprek (60 minuten contacttijd + opstellen dieetadvies) € 90,-
Vervolgconsult (30 minuten) € 35,-
Weegconsult (15 minuten) € 17,50,-
Telefonisch- of e-mailconsult € 17,50,-
Toeslag voor huisbezoek € 17,50,-
Vervolgconsult Lekker Pûh!!! € 37,50 

Deze tarieven gelden voor niet-gecontracteerde zorg, dat wil zeggen:
– u wenst algemeen voedingsadvies (indien niet vergoed door uw zorgverzekeraar);
– u wenst dieetadvies zonder verwijsbrief (indien niet vergoed door uw zorg verzekeraar);
– u wenst meer begeleiding dan uw zorgverzekeraar vergoedt.

Aansprakelijkheid
Het advies van de diëtist is resultaatgericht zonder dat resultaat gegarandeerd is. De diëtist sluit elke aansprakelijkheid uit bij schade of letsel voortvloeiend uit, of in verband met de opvolging van door de diëtist verstrekte adviezen, tenzij sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van de diëtist.

Klachten
Bespreek uw probleem eerst met de diëtist. Misschien komt u er samen al uit wanneer u kenbaar maakt waarover u ontevreden bent, of wat u bij een volgende behandeling anders wilt. Het beste is om hier een aparte afspraak voor te maken, zodat uw diëtist voldoende tijd voor u kan uittrekken. U kunt dan samen zoeken naar een bevredigende oplossing.
Klachten die niet onderling kunnen worden opgelost, kunnen worden ingediend bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn, Postbus 1161, 3800 BD Amersfoort. 

Privacy
De privacy van de cliënt zal door de diëtist worden gerespecteerd. Alles wat de cliënt met de diëtist bespreekt zal vertrouwelijk worden behandeld. Alleen met de nadrukkelijke toestemming van de cliënt mag aan diens partner, familie of vrienden informatie worden doorgegeven. Meer informatie zie onze privacyverklaring www.dekindereetcoach.nl/privacyverklaring

Een exemplaar van de algemene en betalingsvoorwaarden is kosteloos verkrijgbaar bij uw diëtist.